Voorjaar 2012

De gemeente verzoekt het aankondigen van het snoeien op deze website te plaatsen.

13 maart, de wijkbeheerder belt op. Hij wil graag een afspraak maken om de plannen van de gemeente te vertellen, alvorens deze in de krant komen. Een kwartiertje later, de post bezorgt een brief (onderaan in pdf) van de gemeente. Daarin staat dat de gemeente het voornemen heeft om een herder met zijn schaapskudde te laten grazen in de landjes. 21 maart is er een infoavond en half april zal de kudde komen.

14 maart Er komen 180 schapen! . brief aan burgemeester ook Groen Links betrokken.

Gesprek met de herder. De herders hebben de opdracht om op maandag 16 april te starten. Er is veel bereidwilligheid om er samen uit te komen en het als een verrijking te zien. En met de wijkbeheerder: schapen trekken geen sporen, zo blijft het land mooi.., ecologisch onderhoud, schapen komen waar de maaiers nooit kunnen komen.

Het kan leuk zijn en natuurlijk is ecologisch onderhoud prima, maar vooralsnog zijn we zo overdonderd door de berichten, dat wij er nu niet voor open staan. zie dvhn artikel onderaan deze pagina

16 maart artikel in het dagblad.zie onderaan

21 maart info avond in de Dissel. De herder vertelt en legt uit/toe. Een wethouder is erbij.

22 maart inspreken op de raadsvergadering.

5 april: inspreken op de raadsvergadering (door anderen) en aanbieden van de enquête aan wethouder

artikel dagblad 4 april 2012, zie hieronder in de bijlage

Zie ook het plan 2009

Het Inrichtingsplan "de Landjes" van mei 2009 is vormgegeven door een interactief proces met bewoners. Aldus de gemeente(juni 2010)

Voorafgaand daaraan was er sprake van kamelen, dan wel runderen in de Landjes. Dat riep enorm veel weerstand op en is uit het plan geschrapt.

En nu, in 2012, zijn ze weer in beeld: de begrazers. De Alescon medewerkers, die onlangs flink gesnoeid hebben, die wisten dat al.

Waarom worden de bewoners/gebruikers dan zoveel later op de hoogte gebracht. Hoezo interactief????

zie ook deze pagina over het vernielen van de landjes

schapen 4 april 2012(2).pdf