2010 en verder

2012----------------------------------------------------

zie deze pagina: begin 2012, met dit bericht: Er kan alleen gesnoeid worden wanneer het hard vriest, want dan is de ondergrond hard genoeg om geen sporen te trekken.

Februari 2012 er waren al vele sporen en er zijn nog meer bij gekomen. Bekijk 2012 landjes (linker foto's)

Hoe kan dit nu? Er zijn al zovele sporen getrokken... Dat past dus niet binnen het karakter van een beekdallandschap(zie 4 mei 2011)

Bekijk hieronder de foto's van de sporen.

2011-------------------------------------------------------------

4 mei 2011 reactie gemeente: De landjes is ontworpen en ingericht als beekdal. Dit betekent dat toegang tot het terrein voor onderhoudwerkzaamheden met machines altijd met het risico van spoorvorming gepaard gaat. In week 15 is de schade hersteld. en: Holle voetpaden passen binnen het karakter van een beekdallandschap. In natte perioden kunnen dergelijke paden minder goed begaanbaar zijn. Het uitslijten van voetpaden wordt niet hersteld, dit past binnen normaal gebruik van het gebied.

....ik begrijp het niet meer..

5 april 2011; reminder aan gemeente, wanneer acht met het droog genoeg om herstelwerkzaamheden uit te voeren?

2010-------------------------------------------------------------

19 november 2010 reactie van de gemeente, bemoedigend met aannemer worden afspraken gemaakt, toezicht wordt scherper. Zodra het droog is wordt de schade hersteld. De data waarop dit plaats vindt, zal blijven rond 1 juli en 15 oktober, dit heeft te maken met de hoofdwatergangen die dan door het waterschap gekeurd worden. zie bijlage voor de brief.

kapotte paden, kapitaalvernietiging

De plannen voor de Landjes zijn nog onduidelijk: wat komt er? wanneer? is er genoeg europees geld voor? Het blijft gissen en nauwelijks te achterhalen.

Eén zekerheid m.b.t. de Landjes, zijn de vernielingen, nadat de sloten geschoond zijn.

Jaar na jaar vernielen te grote tractoren en ander materieel, de paden in de Landjes.

Gras wordt ingezaaid (dit jaar zelfs 3 keer!) en bij het schonen van de beekjes, weer kapot gereden. Zullen ze het voor een 4e keer inzaaien?

Dit is al jarenlang een terugkerend item bij o.a. de schouw van de Landjes.

Namens een aantal betrokken wijkbewoners schreef ik een brief aan de gemeenteraad, zie de bijlage.